PROGRAMMA

Op deze pagina wordt u op de hoogte gehouden van de komende voorstellingen in onze schaapskooi

Zondag 3 maart 2024, 15:00 - 17:00

De Vogelmonologen van Johan Spijkerman

De Vogelmonologen’ in Schaapskooi Agteveld te Achterveld

Op zondagmiddag 3 maart 15:00 komt John Spijkerman met zijn voorstelling ‘De vogelmonologen” naar Schaapskooi Agteveld

Verhalenverteller en natuurfotograaf John Spijkerman uit Leusden laat in zijn voorstelling ‘De Vogelmonologen’ negen vogels en één vreemde vogel aan het woord. Vrijmoedig spreken deze vogels over hun diepste zielenroerselen. In deze fabelachtige voorstelling gaat het over zaken als leven en dood, liefde, troost, hebzucht, schuld maar ook berusting. In woord en beeld houden de vogels ons een spiegel voor. 

De vogels ontmoet John Spijkerman tijdens wandelingen langs de Ponlijn, op Landgoed Den Treek Henschoten en natuurterrein De Schammer. De voorstelling is rijkelijk voorzien van eigen foto- en filmmateriaal. ‘De Vogelmonologen’ werd al tweemaal opgevoerd in een uitverkocht theater De Tuin in Leusden. Een derde voorstelling staat op stapel. 

Voor ‘De Vogelmonologen’ en voor zijn Facebookbijdragen ontving Spijkerman begin dit jaar de gemeentepluim van de gemeente Leusden. Het gemeentebestuur prees zijn originele vorm van theater ‘waarbij de schrijverskunst van John samenvalt met zijn talent als verhalenverteller. Zijn enorme kennis van en liefde voor vogels wordt op een unieke wijze overgebracht op het publiek’. 

Vrijdag 8 maart 2024, 20:00 - 22:00

Tribute to The Everly Brothers - The Wieners (UITVERKOCHT)

Rock’n’Roll-band The Wieners toert al vele jaren door het land met de theatershow ‘The Wieners Play The Everly Brothers’. Vandaag brengen ze een speciaal eerbetoon aan de Everlys, in intieme duo-bezetting; met niet meer dan twee gitaren en twee zangstemmen, komt deze muziek misschien wel het best tot zijn recht.

Bij geen ander duo smolten de stemmen namelijk zo mooi samen als bij Don en Phil Everly. Vanaf 1957 scoorden ze talloze hits, zoals Bye Bye Love, Wake Up Little Susie, Bird Dog, All I Have To Do Is Dream en Til I Kissed You. De Two Wieners zingen en spelen de hits én meer, voorzien van interessante info en humoristische anekdotes.

The Wieners is een 'vintage' rock'n'roll-band die sinds 2005 aan de weg timmert met optredens door heel Europa, met muziek van alle jaren ’50 helden. Hun bijzondere liefde voor het werk van The Everly Brothers, leidde tot het uitbrengen van een Everly-cd, een dvd en vele tribute-concerten, tot in Engeland aan toe.

Na een live-optreden bij Veronica Inside, verklaarde muziekkenner Johan Derksen op tv, dat hij nog nooit een duo had gehoord, dat de stemmen van The Everly Brothers zó goed benadert als The Wieners.

Het AD schreef: “De loepzuivere stemmen van Roemers en Wijn passen meer dan uitstekend bij elkaar... Zo goed zelfs, dat je het in de zaal wel uit je hoofd laat om mee te zingen. Uit angst om afbreuk te doen aan zoveel perfectie”.

Everly Brothers Unplugged door de The Wieners, alsof Don en Phil vlak voor je staan.

Meer info en video’s: www.everlybrothers.nl

Zaterdag 23 maart 2024, 20:00 - 22:00

Tom Waits for Bukowski door NIRVANA Inc.

Laat je door Sander de Heer, Ro Krauss en Erik Robaard onderdompelen in een poëtischeerbetoon aan twee grootmeesters: Tom Waits en Charles Bukowski. Laat dit trio je meenemen voor een muzikale reis langs de straten, stegen en kroegen van New Orleans, San Francisco, New York en Kopenhagen. En stap met een frisse kijk op de wereld uit de Greyhoundbus voor een voedzame maaltijd in de besneeuwde heuvels van North Carolina.

Tom Waits is altijd een bewonderaar geweest van het werk van Charles Bukowski. Waits liet zich voor zijn eigen werk vaak door Bukowski’s volstrekt eerlijke, rauwe en onopgesmukte manier van schrijven inspireren. (En in zijn beginjaren ook door Bukowski’s ontembare drankzucht). Waits heeft, niet toevallig, ook regelmatig teksten van hem gebruikt bij opnames en optredens. Op de één of andere manier lijken deze twee grootheden uit hetzelfde hout gesneden. Beiden afkomstig uit Californië en beiden storytellers en woordkunstenaars met een meedogenloos mededogen voor de worstelende en gevallen mens die aan de buitenrand van de burgerlijke samenleving onverminderd krachtig probeert om op te krabbelen en zijn hoofd boven water te houden.

Zacht melancholisch, poëtisch en niet zelden ronduit komisch en dit alles omlijst door de veelal zoete en soms schurende klanken van Tom Waits’ composities.


Sander de Heer: zang, gitaar en stem.
Ro Krauss: viool, mandoline, cajon en stem.
Erik Robaard: elektrische bas en contrabas.

Bekijk ook hun promo video    

Link naar 'https://youtu.be/4eK9rEVYATU'

Vrijdag 5 april 2024, 20:00 - 22:00

Niet Lullen maar Poetsen (Cabaret) Try-Out (UITVERKOCHT)

Niet Lullen Maar Poetsen is een vrolijke cabaretvoorstelling over het huishouden inde stijl en van de makers van Tis Hier Geen Hotel. Hanneke Drenth (regie) en Dianne Liesker (spel en tekst) slaan voor dit project de handen ineen met Nederlands bekendste huishoudgoeroe Zamarra (Eigen Huis en Tuin) en theatermaker Abel Leenmans (Soldaat van Oranje).
Deskundige Zamarra vertelt, zingt en danst je samen met haar theatrale collega’s vanuit haar positieve en krachtige levenshouding in een anderhalf uur durende show door dat ellendige huishouden heen. Maak je borst maar nat voor een sessie relatietherapie met je huishouden, een potje speedcleaning en een hysterische raamzeem challenge. Iedereen herkent de ergernissen, van gekrompen wasgoed en slordige pubers tot genante seksvlekken in de lakens; niks blijft onbespreekbaar. Na het zien van deze wervelende show vol humor en life-hacks heb je gegarandeerd zin om van je huishouden een feestje te maken!
Kom als eerste genieten van deze voorstelling met de Try-Out in onze schaapskooi!

Zaterdag 6 april 2024, 20:00 - 22:00

The Amazing Stroopwafels (UITVERKOCHT)

he Amazing Stroopwafels bestaan uit Wim Kerkhof (contrabas, toetsen en zang), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar). Zij spelen overal: op straten en op pleinen, maar ook in cafés, dierentuinen, sauna’s, blusboten, theaters, hengelsport- en aquariumverenigingen. Ja, zelfs bij mensen thuis – en vaak ook. Zij mijden menselijke oceanen, zoals megadisco’s of popfestivals. Het directe contact met het publiek staat voorop.

Bekend van vooral muziek uit de jaren 80, ooit begonnen op de Lijnbaan in Rotterdam met nummers als Oude Maasweg, Ik ga naar Frankrijk en Ome Kobus

Gegarandeerd dat u met een lach op uw gezicht naar huis gaat!

Zaterdag 20 april 2024, 20:00 - 22:00

The Oldtime Stringband

Na het eerdere zeer succesvolle optreden in 2022 komt The Oldtime Stringband terug naar onze schaapskooi in april 2024.

The Oldtime Stringband veroverde met zijn kenmerkende sound Engeland, Californië en België. Maar de mannen en vrouwen van deze vijfkoppige band hebben hun roots in de koude aarde van Hoorn en Amsterdam. En gelukkig komen ze weer spelen op hun eigen vertrouwde bodem, want ook hier weet hun publiek ze goed te vinden. Niet gek, want met hun mix van bluegrass, oldtime en americana maken ze van elk concert een onvergetelijke herinnering. 

Een samenspel van gitaar, fiddle, gitaar, banjo, mandoline, contrabas, vier stemmen en daarbij gevoegd de stem van zangeres Shelly O’Day maakt het afwisselende maar zeker herkenbare geluid van de band. Een mix van traditionals, eigen nummers en een aantal covers vormen het repertoire waarin de zang natuurlijk een belangrijke rol speelt. 

Wij zijn ontzettend blij dat ze weer terugkomen naar ons, want het was destijds echt een feestje, iedereen ging met een glimlach naar huis. Je kan niet stil blijven zitten bij de aanstekelijke muziek van deze band

The Oldtime Stringband bestaat uit Ton Knol (gitaar, madoline, zang), Ruud Spil (banjo, zang), Shelly O'Day (gitaar, autoharp, zang), Lidewij de Vries (fiddle, zang) en Nico Druijf (contrabas, zingende zaag, zang).

Zondag 12 mei 2024, 16:00 - 17:30

Leoni Jansen en Carel Kraayenhof (middag) Melancholie in de Polder II

Na het grote succes van het optreden van Leoni en Carel in april 2023 komen ze in 2024 weer terug met een nieuwe programma, Melancholie in de Polder II

Gezamenlijk hebben Carel Kraayenhof en Leoni Jansen het programma “Melancholie uit de Polder” laten ontstaan: Een bandoneon, een gitaar, een bodhran en een stem. Carel Kraayenhof en Leoni Jansen wonen beiden in de Beemster. Ze zijn daardoor niet alleen buren van De Rijp, maar ook van elkaar. Ze bezoeken elkaar regelmatig om van elkaar muziek te horen die de ander niet kent. Ze wisselen avondenlang muziek uit en dan wordt er natuurlijk ook gespeeld. Zo hebben ze in de loop der jaren een gemeenschappelijk repertoire opgebouwd dat varieert van hun gezamenlijke liefde voor de Ierse en Schotse muziek tot nummers van Randy Newman en Sting. En uiteraard ontbreekt ook de Latijns-Amerikaanse folkmuziek niet. Na het succes van deze tour hebben ze besloten een deel II van dit programma te maken

Een bandoneon, een gitaar, een bodhran en een stem. Met – hoe kan het ook anders bij deze twee muzikanten – mooie verhalen!

Zondag 12 mei 2024, 20:00 - 21:30

Leoni Jansen en Carel Kraayenhof (avond) Melancholie in de Polder II (UITVERKOCHT)

Na het grote succes van het optreden van Leoni en Carel in april 2023 komen ze in 2024 weer terug met een nieuwe programma, Melancholie in de Polder II

Gezamenlijk hebben Carel Kraayenhof en Leoni Jansen het programma “Melancholie uit de Polder” laten ontstaan: Een bandoneon, een gitaar, een bodhran en een stem. Carel Kraayenhof en Leoni Jansen wonen beiden in de Beemster. Ze zijn daardoor niet alleen buren van De Rijp, maar ook van elkaar. Ze bezoeken elkaar regelmatig om van elkaar muziek te horen die de ander niet kent. Ze wisselen avondenlang muziek uit en dan wordt er natuurlijk ook gespeeld. Zo hebben ze in de loop der jaren een gemeenschappelijk repertoire opgebouwd dat varieert van hun gezamenlijke liefde voor de Ierse en Schotse muziek tot nummers van Randy Newman en Sting. En uiteraard ontbreekt ook de Latijns-Amerikaanse folkmuziek niet. Na het succes van deze tour hebben ze besloten een deel II van dit programma te maken

Een bandoneon, een gitaar, een bodhran en een stem. Met – hoe kan het ook anders bij deze twee muzikanten – mooie verhalen!

Vrijdag 24 mei 2024, 20:00 - 22:00

Maris Mae (Trio met Country-Folk)

Alsof de zon op komt op een prachtige lente dag en de wereld ontwaakt. Zo neemt Maris Mae (artiestennaam van Mariska Veringmeier) je mee in haar sfeervolle, country-folk muziek vol verhalen. Altijd met een positieve ondertoon. Verhalen over zichzelf, de wereld en anderen. Ze wordt geïnspireerd door Ilse DeLange, Katie Pruitt en Smith & Thell. In juni 2022 is haar debuut EP ‘Homebound’ uitgekomen en begin 2024 zal haar debuutalbum ‘Fairfield Valley’ uitkomen.

Mariska schrijft al verhalen sinds ze klein was. Haar moeder las haar vaak verhalen voor, vooral sprookjes waren daarin favoriet. Ze begon zelf ook verhalen te verzinnen en deze uiteindelijk op muziek te zetten. In folk en countrymuziek kan Mariska alle liefde voor verhalen vertellen kwijt. De eerlijkheid van Katie Pruitt, de melodieën van Smith & Thell, de beschrijvende lyrics en gedrevenheid van Ilse DeLange inspireren Mariska haar eigen muziek.

Ze heeft in 2022 haar conservatoriumdiploma gehaald en haar debuut EP ‘Homebound’ uitgebracht. Met aankomende singles, is Maris Mae aan het opbouwen naar de release van haar debuutalbum ‘Fairfield Valley’, die januari 2024 zal verschijnen. Reken op sfeervolle, bijna magische, maar stoere verhalen in een country-folk jasje met volop harmonieën en gitaren en voordat je het weet raak je meegezogen in een van Maris Mae’s verhalen.