PROGRAMMA

Op deze pagina wordt u op de hoogte gehouden van de komende voorstellingen in onze schaapskooi


Zondag 30 april 2023, 15:00 - 17:00

Persoonsbewijs zonder "J"

Het verhaal van twee Joodse geliefden, Didi en Marcel. Zij zetten hun leven op het spel door zich aan te sluiten bij het verzet. 


HET VERHAAL

 

Begin augustus 1942 krijgen alle gezinsleden van de familie Hertz de oproep om zich te melden voor transport naar Polen: vader, moeder, de zonen Marcel en Jacques, en dochter Bertie. 

Deze oproep werd verwacht, en vader had thuis in Hillegersberg, bij Rotterdam, alles in huis gehaald voor de reis. 

Hij had ook een koffer gereserveerd voor Rachel Roos, meestal genoemd "Didi", de negentienjarige verloofde van oudste zoon Marcel (22 in 1942). 

 

Maar Martha, het dienstmeisje van de familie Hertz, had dringend aangeraden om niet mee te werken met de plannen van de bezetter en onder te duiken. Haar familie op de Veluwe wilde daarbij helpen. 

 

Als de oproep dus komt, gaan alle leden van de familie op weg naar verschillende onderduikadressen. De jonge architect Marcel Hertz gaat op weg naar Bennekom, niet wetend wanneer hij zijn geliefde Didi weer zal zien. 

 

En zo begint een groot verhaal uit de Tweede Wereldoorlog in Nederland, dat zich voornamelijk op de Veluwe heeft afgespeeld.

 

Hoofdrolspelers zijn Didi Roos en Marcel Hertz, twee jonggeliefden die door de oorlog werden gescheiden, maar dat kon hun band niet breken.

 

 

UITVOERENDEN

 

Tekst                             Ruud van Megen

Stem:                            Sander de Heer

Muzikale begeleiding :  Edgar van Asselt